Събраха над 1 тон боклук от плаващо сметище в река Струма

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Плаващо сметище и по коритото на река Струма се образува след пороите у нас. Хора от Кюстендил събраха над 1 тон боклук само в един речен участък. От водата е извадено огромно количество пластмаса и битови вещи. Доброволците призовават за по-чести акции, но и настояват за по-силен контрол върху незаконните сметища, уточнява БНТ.

Миналата пролет виждайки хилядите отпадъци струпани в реката и край нея, Методи решава спонтанно да започне да чисти. Боклукът обаче се оказва непосилен за сам човек, затова той събира приятели от селото, готови да му помогнат.

Докато Методи ни показва мястото, където миналата есен са събрали около 1 тон отпадъци, се натъкваме на нови, донесени от водите на реката.

Методи има и нова цел пред себе си. Да намери източниците на замърсяване в района, както и да убеди хората, че случващото се вреди не само на природата, но на самите нас.

А докато това стане, ще продължава да събира хилядите отпадъци, плуващи из реките в родния край.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Рецепта за вечеря: Супа от леща по рецепта на Рийз Уидърспуун

Рийз Уидърспун предлага вкусно, лесно и здравословно ястие, подходящо за зимния период. Версията на холивудската актриса доста прилича на класическата супа от леща с тази разлика, че тя използва уред за бавно готвене, пише tialoto.bg. Необходими продукти: лук целина моркови чесън зеленчуков бульон зелена леща доматено пюре сол, кимион, кориандър […]