Белгия удължава мерките до 1 април

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Консултативният комитет на Белгия реши да удължи настоящите мерки заради коронавируса до 1 април, като здравните експерти изключват възможността за по-ранно отваряне на сектора на хотелиерството. Това обяви премиерът Александър Де Кроо, цитиран от Евроактив.

Следващото заседание на Консултативния комитет, което може да разгледа отпускане на мерките за хотелиерската индустрия, както и за сектора на културата и провеждане на събития, трябва да се проведе на 26 февруари, предаде БНТ.

Междувременно Европейската комисия съобщи, че проверява дали мерките, въведени от Белгия по границите заради пандемията, отговарят на европейското законодателство.

Ограниченията на свободата на движение заради общественото здраве трябва да бъдат съразмерни на заплахата, посочи говорител на комисията. Той добави, че еврокомисарят по правосъдието Дидие Рейндерс е разговарял с белгийския премиер Александер де Кро, цитира думите му БТА.

От белгийската страна са били поискани обяснения и предстои комисията да направи изводи, поясни говорителят.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Синът на Румен Радев е бил задържан заради шумен купон

Здравният министър проф. Костадин Ангелов потвърди пред журналисти, че синът на президента Румен Радев – Георги, е бил задържан в събота през нощта заради шумен купон в хостел на столичния бул. "Христо Ботев". Да, мога да потвърдя, че това е така, синът на президента е бил там. Повече не мога […]