ЧЕЗ не е собственик на шахтата убиец

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Енергийното дружество "ЧЕЗ Разпределение" отрича да е собственик на шахтата, при която стана злополуката със загиналото момче в София. От ЧЕЗ заявиха още, че няма техни кабели в шахтата. Информацията е на база на проверката на компанията.

Мрежата ниско напрежение на дружеството преминава от другата страна на булеварда, на която е станал нещастният случай, твърдят от ЧЕЗ. От дружеството съобщават, че през 2011 година в компанията е постъпило искане за захранване с ток на павилион, който е присъединен със статут на преместваем обект. Точката на присъединяване е най-близкото възможно място от мрежата на дружеството, където се монтира и електромерът.

Според Закона за енергетиката съоръженията след електромера се изграждат от клиента и са негова собственост. Клиентът има и ангажимент да го поддържа. Собственикът на обекта е декларирал, че електрическите инсталации след точката на измерване съответстват на изискванията за безопасност и техническите норми, се посочва още в съобщението.

От компанията изразяват съболезнования на близките на починалото момче и посочват, че ще окажат пълно съдействие на разследващите органи, както и че ще предоставят всякаква необходима информация.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Възстановиха преминаването на товарни автомобили през "Кулата" и "Капитан Петко войвода"

Възстановено е пропускането на товарни автомобили в двете посоки на ГКПП "Кулата" и ГКПП "Капитан Петко войвода". Трафикът на ГКПП "Кулата'' на изход за товарни автомобили е интензивен, съобщиха от МВР. Това става точно две денонощия след въведената забрана поради тежките метеорологични условия в южната ни съседка. През граничния пункт […]