Ромите излязоха с позиция за филма на Би Би Си

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Постоянната ромска конференция – Област Сливен излезе с позиция след публикуването на документалния филм на Би Би Си за ромите в България.

В позицията се казва, че филмът отразява фактическото положение на малка част от квартал "Надежда" в Сливен.

Всички в България знаем за така наречените гета – тези пропасти на бедността и отчаянието, които са разхвърляни из цялата ни страна. Всички знаем, че държавата е изоставила тези места от десетки години…Кого да обвиним за това – безразсъдни политици или слабо развитото ни гражданско общество, пита организацията.

Подчертава се, че омагьосаният кръг може да продължи още дълги години или да заработят всички заедно, роми и нероми, заедно с политиците, за по-добра България.

Трудностите на ромите са трудности на цялото ни общество, се казва още и се отбелязва, че има много натрупани проблеми и заболяванията в обществото се увеличават и влошават.

Докато не се включи ромската общност в процеса на формиране и изпълнение на политиките, касаещи ромската общност, няма да са успешни каквито и да е програми и мерки. Политиците не могат да се справят с проблемите на хората – без хората. Политиците не могат да се справят с проблемите на ромите без ромите, предупреждават от Постоянната ромска конференция – Сливен.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Арестуваха двама българи в Милано за рекет над просяци

Италианските власти арестуваха двама българи, майка и син на 65 и 39 г., за експлоатиране на техни сънародници като просяци. Според в.”Кориере дела сера” става въпрос за Райна Велкова и Веселин Калчев. Двамата зарибявали жертвите си в София, а след това те пристигали в Милано. Споразумението предвиждало те да просят […]