Проф. Александрова: Тъжно е, че дойде пандемия, за да се заговори сериозно за ваксини

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

"Тъжно е, че дойде пандемия, за да заговорят сериозно хората за ваксини, антитела и т.н.". Това мнение изказа пред БНР проф. Радостина Александрова, вирусолог от БАН.

Тя обясни, че каквито и притеснения да съществуват за ваксините, вирусът е много по-опасен и може да нанесе много по-сериозни поражения върху човека, от която и да е ваксина.

Проф. Александрова коментира мутациите на коронавируса и опасността те да направят ваксините неефективни: "Видими ще са онези мутации, които ще помогнат вирусът да се разпространява по-добре, защото това е неговата цел. Другото нещо, към което вирусът се стреми, е да избяга от нашата съпротива – да избяга от имунния ни отговор и от специфично лекарство, с което се борим срещу него".

Вирусолог от БАН подчерта, че имунната система винаги има резервни варианти и когато е насочен имунният отговор с ваксината, а и след преболедуване, тези антитела ще помогнат и при новите щамове. Тя уточни, че това е мнение на експерти в областта.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Вода е подкопала носещите колони на мост на АМ "Струма"

Вода е направила улеи, дълбоки до 1,7 м под един от мостовете на АМ „Струма“. Екип на държавното предприятие „Автомагистрали“ пристигна на място и проверява има ли опасност за пътуващите по магистралата. Веднага започна запълването на рововете, съобщи бТВ. Проблемният участък се намира под бившата АМ „Люлин“, точно до село […]