Мая Манолова заведе дела срещу медии и Антон Тодоров

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова заведе пет дела срещу ПИК и Ретро за общо 250 хил. лв. и едно дело срещу Антон Тодоров "за пет позорящи негови публикации във Фейсбук" от май и юни 2020 г. Искът срещу Тодоров е на стойност 50 хил. лв.

Исковите молби, внесени в Софийския районен съд срещу агенция ПИК, са четири: за шест "оскърбителни и опозоряващи статии", а срещу изданието "Ретро" – една: за един "клеветнически и обиден материал, свързан с името ѝ".

По исковете Манолова ще претендира неимуществени вреди и законните лихви от момента на публикациите в периода май 2020 г. – януари 2021 г.

Ако спечели делата, тя ще предостави сумите за благотворителни каузи, свързани с чистотата на въздуха в София, срещу презастрояването и за подпомагане на професионалното развитие на млади юристи.

От „Изправи се.БГ“ припомнят, че Манолова ще "завежда дела срещу всяко издание, което си позволи да разпространява невярна клеветническа и позоряща информация и обиди, свързани с нея и с близките ѝ, както и с професионалната и гражданската ѝ дейност".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Няма чужди граждани в изчезналия самолет в Индонезия

Няма чуждестранни граждани на изчезналия от радарите пътнически самолет, който е излетял от Джакарта за Понтианак в Индонезия, сочат данни на посолството ни в Джакарта. Посланикът ни Петър Андонов се е свързал с МВнР на Индонезия, откъдето са потвърдили информацията, допълват от външното ни министерство. По-рано стана ясно, че индонезийските […]