Демократична България предлага на ЦИК да направи безплатно ел. регистрация (ВИДЕО)

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Демократична България предлага да направи безвъзмездно и за броени часове формата за електронна регистрация на секции в чужбина. Това предложение отправи днес към ЦИК и Информационно обслужване съпредседателят на обединението Христо Иванов, съобщават от партията.

Преди 12 дни от партията пуснаха писмо до ЦИК, с което поискаха такава форма за електронна регистрация да бъде създадена на страницата на комисията.

"Щом вие не можете да направите тази форма, ние ви предлагаме да я направим – за 12 часа, утре тя ще бъде готова, без пари, без никакви усилия от ваша страна", предложи Иванов в изявление на живо, излъчено във "Фейсбук".

Той подчерта, че ще помогне на българите в чужбина, защото за тях е голяма национална цел да могат да гласуват нормално, да могат да участват в политическия живот на страната.

"Защото само тогава България ще бъде голяма. Само тогава България ще бъде истински просперираща, истински свободна страна", отбеляза той.

Христо Иванов припомни, че към момента българите сами се организират, за да съберат необходимите 60 заявления за регистриране на секция, което могат да го направят единствено на хартия.

Иванов определи нарастващите с всяка година затруднения пред задграничния вот като съзнателно поддържана от управляващите политика, целяща да бъдат изключени българите в чужбина, за да могат купените гласове в България да имат по-голяма тежест.

Ако се позволи на 2 млн. българи в чужбина да гласуват нормално, смята той, това ще развали уравнението на корупцията в България.

Той припомни исканията на партията: въвеждане на електронно гласуване; гласуване по пощата и автоматично откриване на секции в чужбина, където има над 100 избиратели на предишни избори. По думите му тези неща са предложени преди две годни.

"Нищо от това не беше въведено от корумпираното и некомпетентно управление, което имаме", изрази Иванов недоволството си.

Той призова българите в чужбина да говорят с близките си в България, за да се мобилизират за гласуване на изборите за тази политическа сила, която се грижи за интересите им.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Томислав Дончев: Не ГЕРБ е подал сигнала до ОЛАФ за джиповете на МВР

Не ГЕРБ е подал сигнала до ОЛАФ за джиповете на МВР, ОЛАФ не работи с политически партии, заяви в „120 минути“ по бТВ вицепремиерът Томислав Дончев. Той добави, че страната ни може да обжалва искането на ОЛАФ за връщането на парите за джиповете, но първо трябва детайлно да се прегледа […]