ВМРО: Мръсната кампания започна

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

"Мръсната кампания започна! Обвиняват ни във фашизъм заради лозунга „България над всичко!“, заявиха от ВМРО в позиция до медиите

Сигналът до прокуратурата е подаден от скандален журналист, а поводът е изписването на думите на фасадата на сградата на „Пиротска“ 5.

Мотивът за сигнала е „поругаване на националния флаг“ – нещо изключително арогантно, предвид меко казано интересната история на лицето Михаил Михайлов. Този мъж, представящ се за журналист, стана печално известен с недопустимите си действия, уринирайки върху българското знаме – веднъж през 2018 г. и втори път през 2020 г.

„Хвърлих един парцал, бял, зелен и червен, който прилича на българското знаме, и го омочах…“, каза миналата година старозагорецът, който вече един път беше осъден заради деянията си.

Михайлов е сезирал прокуратура за фашисткия, според него, лозунг „България над всичко!“, който е изписан върху цветовете на българското знаме, окачени над входа на централата на ВМРО в София. Той е пуснал и петиция до ЕП заради „фашистки“ изяви, като същевременно посочва ревностната позиция на Организацията срещу горенето на българския флаг в РС Македония от преди месец.

Тези странни действия на въпросния мъж не биха привлекли вниманието ни при други обстоятелства, но фактът, че офанзивата срещу ВМРО за поругаване на българския флаг, поради използването на вече наложения от нас мотив „България над всичко!“ над входа на централата ни, идва в предизборен момент – няма как да бъде подминат.

Да, лозунгът „България над всичко!“ е наше верую и никой няма право да ни обявява за фашисти заради нашата доказана политика в името на Майка България. Всякакви опити за политическо обяздване на идеалите, които изповядваме, са напълно недопустими и ние искаме това да е напълно ясно за обществото.

Да, лозунгът „България над всичко!“ стои изписан на фасадата на нашата централа на „Пиротска“ 5 от много години. Но той не е изписан върху българския флаг. Той е изписан върху националните цветове – бяло, зелено червено, които стоят над входа.

За справка в Закона за държавния печат и националното знаме на Р България, в чл. 15 са определени параметрите, на които трябва да отговаря нашето национално знаме.

Всичко извън описаните параметри са национални цветове, но не и национален флаг. Ето защо за нас всякакви опити да бъдем обвинявани в поругаване са нищо повече и нищо по-малко от проба да бъде опорочен девизът „България над всичко!“, който ВМРО не само е приела за свое верую, но и отстоява вече 128 години.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

35 избирателни секции за изборите във Великобритания

Британските власти ни уведомиха с нота, че дават съгласие за образуването на не повече от 35 избирателни секции за изборите за Народно събрание на 4 април 2021 г. на територията на Великобритания. В нотата се посочва, че правителството насърчава всички граждани да упражнят своето право на вот, съобщиха от МВнР. […]